Hőlégballonozás

 Lepje meg szeretteit egy ballonos repüléssel, Dreambox élmény dobozzal:

 
 
Igényesen elkészített doboz rejti az élményt, ami születésnapra, esküvőre, évfordulóra, családi eseményre a tökéletes ajándék. Így nem lőhet mellé, élményt ajandékoz, aminek mindenki örül.
Külömböző élmény dobozaink a szolgáltatások menüpont alatt talalhatóak meg.
 
 
Lepje meg szeretteit egy ballonos repüléssel, úgy, hogy Ők ne is tudjanak róla előre:

 

Közösen egyeztetünk egy helyszínt és időpontot Székelyudvarhely környékén. A megajándékozottat az adott napon elhozzák a felszállás helyszínére, úgy, hogy ő ne tudjon róla mi készülődik a háttérben. Ha jól időzitünk, akkor a felfújás közben érkezik a helyszínre, ahol igencsak rá fog csodálkozni a meglepetésre. 

 
 
 

A sétarepülés menete:                            

Az utasokkal az előre megegyezett helyszínen találkozunk, majd egy kis ismerkedés után megkezdjük a hőlégballon felállítását. Ebben általában az utasok is részt vesznek, mert ez is nagyon izgalmas feladat, bár természetesen nem kötelező.
 

Először a ballon ún. kupoláját, azaz a levegővel tölthető részét, amely kb. 130 kg, többen egyenesre kihúzzuk, majd a két oldalát kihajtogatjuk, hogy a kupola teljesen ki legyen terülve a földön. Mellesleg egy pl. 3- 4 személyes, 3400 légköbméteres hőlégballon felállításához 40 x 40 méter területre van szükség,  amelyen nincsenek fák, bokrok, hogy ne szakíthassák ki a ballon anyagát.
 

A kiterítés után a nádból font kosarat, szaknyelven gondolát kiemeljük az utánfutóból, majd feltesszük rá az égőfejet. Beemeljük a gondolába a három, korábban frissen feltöltött gázpalackot, rögzítjük őket, majd a szövevényes kötelek, drótok, karabinerek és csövek felszerelése, eligazítása után kipróbáljuk, hogy az égőfej kifogástalanul működik-e. Ez az égőfej fogja majd biztosítani, hogy a ballon kupolájában a levegőt melegen tarthassuk, amitől a ballon a levegőben marad.
 

Az égőfej kipróbálása után a kosarat oldalra fordítjuk a ballon szája felé, majd egy szélgéppel megkezdjük a ballon levegővel való feltöltését. A kupola úgy 15 perc alatt telik meg kb. 3/4-ig levegővel, amikor megkezdődik az égőfejjel a fűtés. Ilyenkor a kupola nyílását kétoldalról két legény, vagy leány tartja, hogy abba a láng, amely a kupolában lévő levegőt fűti, akadálytalanul beáramolhasson. A meleg levegő hatására a ballon nagyon gyorsan (1-2 perc) alatt emelkedni kezd, és pár perc alatt feláll. Amikor ez megtörténik, beszállnak az utasok és a pilóta, majd folytatjuk a kupola fűtését. Még további 2-3 perc és a hőlégballon utasaival együtt megkezdi utazását.

Fent nyugalom és csend honol, kivéve a fűtőfejek alkalmankénti zaját, hisz rendszeresen fűteni kell, hogy a ballon a levegőben maradhasson. Ha nem fűtünk süllyed, ha fűtünk, emelkedik. Így lehet változtatni a magasságon. Egy-egy sétarepülés alkalmával 300-700 m. magasra jutunk, függően attól, hogy az adott légköri viszonyok mit tesznek lehetővé, illetve hogy az utasoknak mennyire van kedvük a fellegek közelébe jutni. (Természetesen betartva a légtérre vonatkozó szabályokat és korlátozásokat.) A hőlégballonok oldalirányú mozgását csekély mértékben lehet csak szabályozni. Különböző légrétegekben a szél iránya valamelyest eltérő, de ez nem tervezhető előre.

Az utasoknak a repülés közben nincs más dolga, mint gyönyörködni a tájban, képeket, videófilmet készíteni, megtalálni fentről picire zsugorodott településeket és általánosan élvezni a hosszúra nyúlt pillanatokat.  Az utazás 40-70 perc közötti.

A repülés vége előtt a pilóta kinéz fentről egy olyan helyet, amely alkalmas a leszállásra. Ehhez általában szántóföld vagy valamilyen nagy rét szokott alkalmas lenni. Kisebb gázfröccsöket ad és megkezdődik a leszállás. Ha kisebb a szél, akkor landoláskor a kosár állva marad.

A landolás után kis idővel megérkeznek a követőautók, amelyekre azért van szükség, hogy részben segítsenek a ballon összecsomagolásában, részben pedig hogy az utasokat visszavigyék a kiindulási pontra.

A landolás után a ballonból kieresztjük a meleg levegőt, összecsomagoljuk, majd egy kis avatási szertartás következik azoknak, akik először repültek. A szertartás mibenléte titkos.

A móka után az utasokat visszavisszük a kiindulási pontra, ahol aztán búcsúzunk és szétszéledünk.